Dagtocht Heerlen Mijnmuseum 

Gaat u mee ?

 

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen herinnert aan het glorieuze tijdperk van de Nederlandse steenkolenindustrie.

 

Bij deze dagtocht toont een oud-mijnwerker u enkele historische films en neemt hij u mee langs materialen waarmee gewerkt werd. Wij bezichtigen het drie etage tellende schachtgebouw met o.a. de mijnlift en het ophaalgebouw. Hier valt de oorspronkelijke stoommachine uit  1897 te bewonderen die de mijnliften op en neer liet gaan. In het schachtgebouw zelf is de volledige mijnbouwhistorie in beeld gebracht en zijn er tal van afbeeldingen, ondergrondse gebruiksvoorwerpen en materialen te zien. Voorts is er een geluidssimulatie te beluisteren en kan men eigenhandig via een spelprogramma kolenwagentjes uit het ondergrondse bedrijf naar boven halen.

Na dit bezoek rijden wij naar Vaals, waar u bij restaurant Wilhelminatoren aan tafel gaat voor een goed verzorgde koffietafel met kroket. Aansluitend neemt de gids u mee voor een rondrit door de oostelijke mijnstreek. We eindigen in Landgraaf bij Snowworld. Hier kunt u een consumptie nuttigen (voor eigen rekening) en neemt u afscheid van de gids. Vervolgens rijden we door naar het dineradres, na afloop brengen wij u weer terug naar uw opstapplaats.

 

 

Beleef deze unieke ervaring !

 

 

 

Voor meer informatie neem je contact op via e-mail of gebruik onderstaand formulier voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

 


Dagtocht Heerlen en Mijnmuseum met Speciaal-Busreizen.nl

In deze mijn is er tussen 1899 en 1975 in totaal  568.261.000 ton steenkool gedolven.

 

Let op: deze dagtocht is slechts gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Reisinformatie:  We vertrekken 's-morgens rond 7.30uur. De reis met luxe touringcar wordt onderbroken voor koffie of thee met Limburgse vlaai. Aangekomen in Heerlen brengen wij een bezoek aan het Nederlandse Mijnmuseum. Aansluitend neemt de gids ons mee voor een rondrit door de oostelijke mijnstreek. We eindigen in Landgraaf bij Snowworld waar u een consumptie kunt nuttigen (voor eigen rekening). Vervolgens rijden we naar het diner adres waar u een heerlijk diner krijgt voorgeschoteld. Na afloop rijden we weer terug naar uw opstapplaats. Thuiskomst ca. 21.30 uur.


Prijs aanvraag.

Prijs aanvraag voor een Dagje Heerlen + Mijnmuseum

Wil je met al je familie, collega's of vrienden/vriendinnen een onvergetelijk dagje Heerlen + Mijnmuseum boeken ? 

 

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de plaats van vertrek/aankomst, het aantal personen en de eventuele activiteiten ter plaatse zoals b.v. Excursie, diner, etc.....

 

Vul onderstaande formulier volledig in en wij sturen zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

 


Dagtocht Heerlen met bezoek aan o.a. mijnmuseum met Speciaal-reizen.nl

 

Dé Specialist in aangepaste groepsreizen !