Dagtocht Oirschot (061)

o.a. Spoordonkse Watermolen  

 

Gaat u mee ?

 

Deze dag reizen wij af naar het Brabantse Oirschot waar we een verborgen juweeltje hebben ontdekt De Spoordonkse Watermolen..

 

Van het opstappunt rijden rechtstreeks naar Oirschot.Nadat wij u hebben opgehaald, rijden we naar Oirschot, waar de koffie en Molencake op ons staan te wachten bij de Spoordonkse Watermolen. De uit 1453 stammende watermolen draait volledig op waterkracht van de Beerze. Nadat de watermolen in de 70-er jaren in verval was geraakt is er heel wat veranderd. De huidige molenaar, Emile van Esch, herstelde de watermolen in oorspronkelijke staat en sinds 1995 draait de watermolen weer op volle toeren. Tijdens de rondleiding hoort en ziet u alles over deze werkende watermolen. Aansluitend  gaan we op weg naar Hoogeloon, waar u in Landgoed de Biestheuvel aan tafel gaat voor een goed verzorgde koffietafel met soep en kroket. Dan staat de volgende excursie op de planning. In Valkenswaard bezoekt u het Valkerij- en Sigarenmakerij Museum. Eerst gaat u onder leiding van een gids het Valkerijmuseum bezoeken. Het Valkerij Museum geeft een aardig overzicht van de historie van de valkerij in de periode van 1650 tot 1855, waarbij de gasten van koningen en andere hoge adel aangenaam vermaakt werden. Na de rondleiding heeft u even pauze en krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Dan gaat u met de gids verder en bezoekt u het Sigarenmakerij Museum. Dit museum geeft een beeld van de ontwikkeling van de sigarenmakerij in Valkenswaard vanaf 1865 tot heden. Na het bezoek rijden we naar het dineradres, waar we dag afsluiten met een goed diner.

 

 

Boek deze échte aanrader vandaag nog !

 

Voor meer informatie neem je contact op via e-mail of gebruik onderstaand formulier voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

 

 

Deze reis is geschikt voor: Senioren

Dagtocht Oirschot en Spoordonkse Watermolen met Speciaal-busreizen.nl

De Spoordonkse Watermolen stamt uit 1453.


Dagtocht Oirschot en Spoordonkse Watermolen met Speciaal-busreizen.nl


Reisinformatie:  We vertrekken 's-morgens rond 8.30 uur. De reis gaat rechtstreeks naar de Spoordonkse Watermolen alwaar we koffie of thee met een heerlijk vers Molencake krijgen aangeboden. Na een rondleiding in de watermolen gaat de reis verder naar Landgoed de Biestheuvel voor een uitstekend verzorgde koffietafel met soep en kroket. We vervolgen de reis naar Valkenswaard naar het Sigaren en Valkerij museum. Na een interessante rondleiding en een kopje koffie rijden we naar ons dinaradres alwaar wij de dag afsluiten met een goed verzorgd diner.  Thuiskomst is ca. 21.30 uur.


Prijs aanvraag.

Prijs aanvraag voor een Dagje Oirschot - De Spoordonkse Watermolen

Wil je met al je collega's of vrienden/vriendinnen een onvergetelijk dagje Oirschot boeken ? 

 

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de plaats van vertrek/aankomst, aantal personen en de eventuele activiteiten ter plaatse zoals b.v. Excursie, boottocht  etc.....

 

Vul onderstaande formulier volledig in en wij sturen zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

 


Dagtocht oirschot en de Spoordonkse Watermolen met Speciaal-reizen.nl

 

Dé Specialist in aangepaste groepsreizen !