Dagtocht Delft  (011)

Gaat u mee ?

 

We rijden rechtstreeks naar Gasterij 't Karrewiel te Delft voor koffie/thee met gebak. Delft staat bekend als een historische stad aldus onze gidsen. Zij nemen ons mee voor een stadswandeling met het bezoek aan de Nieuwe Kerk.

Min of meer toevallig werd de Nieuwe Kerk verbonden aan het huis van Oranje-Nassau. Slechts korte tijd voor zijn dood had prins Willem van Oranje Delft tot zijn tijdelijke residentie gekozen, vanwaar hij zijn strijd tegen de Spaanse bezetter leidde. Toen hij daar vervolgens op 10 juli 1584 in het Prinsenhof door Balthazar Gerards werd vermoord, was het familiegraf van de Oranje’s in Breda onbereikbaar. Breda was toen nog in handen van de Spanjaarden. Om die reden werd de Prins in de Nieuwe Kerk begraven.
Sindsdien is de Nieuwe Kerk de laatste rustplaats voor de leden van het Koninklijk Huis. De wandeling eindigt bij de aanlegsteiger van de rondvaartboot. De rondvaart door de grachten van Delft biedt u vervolgens de mogelijkheid om de historische sfeer van Delft te proeven. De rondvaart eindigt bij Gasterij ‘t Karriewiel, waar u een goed verzorgd lunchbuffet krijgt aangeboden.

We vervolgen de route naar Royal Delft - de Koninklijke Porceleyne Fles. Nog steeds wordt bij Royal Delft op ambachtelijke wijze het Delfts Blauw met de hand gemaakt. U kunt hier de plateelschilders en ambachtslieden in de fabriek aan het werk zien. In het museum kunt u verschillende bijzondere collecties zien, zoals het Koninklijke Oranje Keramiek en de binnentuin is een verborgen parel van Delft. Een bezoek aan Royal Delft Experience is een onvergetelijke ervaring. Dan is het tijd om naar het dineradres te rijden, waar we deze historische dag afsluiten met een goed diner.

 

Boek deze échte aanrader vandaag nog !

 

Voor meer informatie neem je contact op via e-mail of gebruik onderstaand formulier voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

 

 

Niet geschikt voor mensen slecht ter been of rolstoelen

Dagtocht Maastricht met Speciaal-Busreizen.nl

De Nieuwe kerk te Delft is de begraafplaats van Prins Willen van Oranje. 


Dagtocht Maastricht met Speciaal-busreizen.nl

Proef de historische sfeer van Delft met een rondvaart door de grachten.


Reisinformatie:  We vertrekken 's-morgens rond 8.00 uur. De reis met luxe touringcar gaat rechtstreeks naar Delft. Aangekomen krijgen we koffie met gebak gevolgd door een stadswandeling o.l.v. gidsen met o.a. een bezoek aan de Nieuwe kerk. Vervolgens stappen we in de boot voor een rondvaart door de grachten met aansluitend een lunchbuffet. Na de lunch bezoeken we Royal Delft voor een onvergetelijke ervaring. Waar na het tijd is om weer huiswaarts te keren. Onderweg stoppen we voor een goed afscheidsdiner. Thuiskomst ca. 21.00 uur.


Prijs aanvraag.

Prijs aanvraag voor een Dagje Delft 

Wil je met al je familie, collega's of vrienden/vriendinnen een onvergetelijk dagje Delft boeken ? 

 

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de plaats van vertrek/aankomst, aantal personen en de eventuele activiteiten ter plaatse zoals b.v. Excursie, boottocht  etc.....

 

Vul onderstaande formulier volledig in en wij sturen zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

 


Dagtocht Maastricht met Speciaal-reizen.nl

 

Dé Specialist in aangepaste groepsreizen !