Dagtocht GENT 

Gaat u mee ?

 

Samen met Italië onstonden in Vlaanderen het vroegst belangrijke steden. In de schaduw van het indrukwekkende Gravensteen en omzoomd door de twee machtigste abdijen van Vlaanderen, die van Sint-Pieters en Sint-Baafs, ontwikkelde zich het middeleeuwse Gent. Wie Gent bezoekt, maakt een wandeling door de geschiedenis van Europa en wordt gegrepen door de ongemeen boeiende historie, die zich beweegt tussen felle onverschrokkenheid en stille artistieke verfijning. Vervolgens gaan we, onder leiding van een gids, een stadswandeling maken. U bezoekt de Sint-Baafskathedraal. Deze prachtige kathedraal aan het Sint-Baafsplein werd in verschillende bouwstijlen opgetrokken: de Romaanse, hooggotische en laatgotische stijl. Keizer Karel werd in 1500 in de Sint-Historisch Gentse Baafskathedraal gedoopt. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Middeleeuwse burcht Gravensteen. Van grafelijke residentie tot katoenspinnerij, van kleine versterking met houten gebouwen tot imposant kasteel, van machtssymbool tot toeristische trekpleister…

Hierna maken we nog een rondvaart door het oude Gent op de Leie en de Lieve. De kapitein weet u alles te vertellen over de verschillende bezienswaardigheden.

 

 

Maar Gent heeft nog véél meer !  Naast de prachtige historische gebouwen en cultuur is het een zeer aantrekkelijke winkelstad met vele boetiekjes en winkels en na het shoppen is het tijd voor een lekker terrasje.

 

Wij stellen uw dagtocht Gent zo samen dat u van alle cultuur en romantiek van deze betoverende stad kunt 'proeven'.

 

Is één dag niet genoeg ? Wij kunnen uw reis naar Gent ook mét overnachting samenstellen.

 

Voor meer informatie neem je contact op via e-mail of gebruik onderstaand formulier voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

 

Dagtocht Gent met Speciaal-Busreizen.nl

Boek deze échte aanrader vandaag nog !


Dagtocht Gent, België met Speciaal-busreizen.nl


Reisinformatie:  We vertrekken 's-morgens rond 8.00 uur. De reis met luxe touringcar zal voornamelijk over de snelweg zijn om zoveel mogelijk tijd in Gent zelf te kunnen doorbrengen. Onderweg is er tijd voor een lekker kopje koffie met gebak. Aangekomen in Gent wordt u in de nabijheid van het Centrum afgezet. U kunt op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch is er onder leiding van een gids een stadswandeling gevolgd door een boottocht over de Leie en de Lieve. Vervolgens vertrekken we weer huiswaarts maar niet voordat we een heerlijk afscheidsdiner hebben genoten. Thuiskomst is ca. 22.00 uur.


Prijs aanvraag.

Prijs aanvraag voor een Dagje Gent  (B)

Wil je met al je familie, collega's of vrienden/vriendinnen een onvergetelijk dagje Gent boeken ? 

 

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de plaats van vertrek/aankomst, het aantal personen en de eventuele activiteiten ter plaatse zoals b.v. rondvaart, bezoek museum etc.....

 

Vul onderstaande formulier volledig in en wij sturen zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

 


Dagtocht Gent  België  met Speciaal-reizen.nl

 

Dé Specialist in aangepaste groepsreizen !